Mottó: „Az oktatás nem egy vödör megtöltése, hanem a tűz meggyújtása.” William Butler Yeats

Kedves Pedagógusok!

KIVÁLÓSÁG, TISZTELET, BARÁTSÁG. Három olyan alapvető emberi érték, amelyet a Nemzetközi Olimpiai Bizottság többek között, az Olimpiai Értékek Iskolai Programjában (OVEP) is a zászlajára tűzött azzal a céllal, hogy minél szélesebb körben ismertesse meg ezen értékeket a felnövekvő nemzedékkel.

A párizsi olimpia közeledtével a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemmel együttműködve egy olyan továbbképzési tréninget alkotott meg, amely segítségével az iskolák megismerkedhetnek az olimpizmus oktatási elveivel, iskolai jógyakorlataival.

Az INGYENES, egy napos, 10 órás tréning célja, hogy a résztvevő, (bármely szakos) pedagógusok, és a szakképzésben oktató pedagógusok, változatos és modern oktatási módszerek segítségével nyerjenek betekintést az olimpiai nevelés témáiba. Emellett felkészülnek arra, hogy az OVEP program oktatási módszereit a gyakorlatban is alkalmazni tudják saját iskolájukban.

Az aktív tanulásra (közte könnyű mozgásos feladatokra) épített tréning témakörei a következők:

  1. Tematikai egység: Játékos bemutatkozó, a tréning céljának ismertetése, az OVEP (Olimpiai Értékek Iskolai Program) áttekintése
  2. Tematikai egység: Az OVEP témaköreinek feldolgozása a résztvevők tervezőmunkája, aktív tanulása és alkotása segítségével. (Témakörök: az olimpiai mozgalom elindítása; az olimpiai szimbólumok; az olimpiai mottó; az olimpiai eskü; az olimpiai béke; a béke szimbólumai; az olimpiai logó és arculat)
  3. Tematikai egység: Az OVEP témaköreinek feldolgozásakor elkészült résztvevői csoporttervek bemutatása a résztvevők prezentációjában
  4. Tematikai egység: Az OVEP témaköreinek mozgás alapú feldolgozáshoz szükséges csoportos tervezés, aktív tanulás és alkotás segítségével. (Témakörök: az erőfeszítés öröme; a Fair-Play; egymás iránti tisztelet; kiválóságra törekvés; harmonikus test, szellem és lélek; Paralimpia:”lélek a mozgásban”; a Test és lélek egészsége)
  5. Tematikai egység: Az OVEP témakörök (erőfeszítés öröme, Fair-Play, egymás iránti tisztelet, kiválóságra törekvés, harmonikus test, szellem és lélek, paralimpia: ”lélek a mozgásban, test és lélek egészsége) mozgás alapú feldolgozása tornatermi környezetben.
  6. Tematikai egység: zárómegbeszélés, összefoglalás

Bővebben az olimpiai nevelés nemzetközi programról:

https://olimpia.hu/mob/dokumentumok/olimpiai-ertekek-oktatasi-es-nevelesi-programja-ovep

Fontosabb információk:

Belépési feltétel: Szakképző intézmények felsőfokú végzettséggel rendelkező pedagógusai és egyéb oktatási intézmények bármely szakos pedagógusai. Ezt a programot, iskolákban gyakorló pedagógusoknak ajánluk.

Elszámolható óraszám: 10 óra

Ingyenes képzés, a résztvevők a MOB által felajánlott, Adidas Olimpiai Csapat sportruházatot kapnak AJÁNDÉKBA. A tréning során az étkezést (ebéd, illetve kávészünetek) biztosítjuk.

A tréning (könnyű) mozgásos gyakorlati részére sportruházatot kell hozni (sportcipő, melegítő, váltópóló).

Helyszín: Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem (1123 Budapest, Alkotás u, 42-48.)

 

Tervezett képzési napok:

Február: 9 (péntek), 10 (szombat), 16 (péntek), 17 (szombat), 23 (péntek), 24 (szombat). Kérjük, csak egy alkalomra jelentkezzenek!

A tréningen résztvevők száma limitált. Ha felkeltettük érdeklődését, kérjük jelentkezzen minél hamarabb!

Kedves Pedagógusok! Szeretnénk felhívni figyelmüket, hogy a megadott időpontokra  minden hely betelt, újabb időpontok várhatók! Kérjük, látogasson később vissza honlapunkra.