Mottó: „Az oktatás nem egy vödör megtöltése, hanem a tűz meggyújtása.” William Butler Yeats

Kedves Pedagógusok!

KIVÁLÓSÁG, TISZTELET, BARÁTSÁG. Három olyan alapvető emberi érték, amelyet a Nemzetközi Olimpiai Bizottság többek között, az Olimpiai Értékek Iskolai Programjában (OVEP) is a zászlajára tűzött azzal a céllal, hogy minél szélesebb körben ismertesse meg ezen értékeket a felnövekvő nemzedékkel.

A párizsi olimpia közeledtével a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemmel együttműködve egy olyan továbbképzési tréninget alkotott meg, amely segítségével az iskolák megismerkedhetnek az olimpizmus oktatási elveivel, iskolai jógyakorlataival.

Az INGYENES, egy napos, 10 órás (9-18 óra között) tréning célja, hogy a résztvevő, (bármely szakos) pedagógusok, és a szakképzésben oktató pedagógusok, változatos és modern oktatási módszerek segítségével nyerjenek betekintést az olimpiai nevelés témáiba. Emellett felkészülnek arra, hogy az OVEP program oktatási módszereit a gyakorlatban is alkalmazni tudják saját iskolájukban.

Az aktív tanulásra (közte könnyű mozgásos feladatokra) épített tréning témakörei a következők:

  1. Tematikai egység: Játékos bemutatkozó, a tréning céljának ismertetése, az OVEP (Olimpiai Értékek Iskolai Program) áttekintése
  2. Tematikai egység: Az OVEP témaköreinek feldolgozása a résztvevők tervezőmunkája, aktív tanulása és alkotása segítségével. (Témakörök: az olimpiai mozgalom elindítása; az olimpiai szimbólumok; az olimpiai mottó; az olimpiai eskü; az olimpiai béke; a béke szimbólumai; az olimpiai logó és arculat)
  3. Tematikai egység: Az OVEP témaköreinek feldolgozásakor elkészült résztvevői csoporttervek bemutatása a résztvevők prezentációjában
  4. Tematikai egység: Az OVEP témaköreinek mozgás alapú feldolgozáshoz szükséges csoportos tervezés, aktív tanulás és alkotás segítségével. (Témakörök: az erőfeszítés öröme; a Fair-Play; egymás iránti tisztelet; kiválóságra törekvés; harmonikus test, szellem és lélek; Paralimpia:”lélek a mozgásban”; a Test és lélek egészsége)
  5. Tematikai egység: Az OVEP témakörök (erőfeszítés öröme, Fair-Play, egymás iránti tisztelet, kiválóságra törekvés, harmonikus test, szellem és lélek, paralimpia: ”lélek a mozgásban, test és lélek egészsége) mozgás alapú feldolgozása tornatermi környezetben.
  6. Tematikai egység: zárómegbeszélés, összefoglalás

Bővebben az olimpiai nevelés nemzetközi programról:

https://olimpia.hu/mob/dokumentumok/olimpiai-ertekek-oktatasi-es-nevelesi-programja-ovep

Fontosabb információk:

Belépési feltétel: Szakképző intézmények felsőfokú végzettséggel rendelkező pedagógusai és egyéb oktatási intézmények bármely szakos pedagógusai. Ezt a programot, iskolákban gyakorló pedagógusoknak ajánluk.

Elszámolható óraszám: 10 óra

Ingyenes képzés, a résztvevők a MOB által felajánlott, Adidas Olimpiai Csapat sportruházatot kapnak AJÁNDÉKBA. A tréning során az étkezést (ebéd, illetve kávészünetek) biztosítjuk.

A tréning (könnyű) mozgásos gyakorlati részére sportruházatot kell hozni (sportcipő, melegítő, váltópóló).

Helyszín: Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem (1123 Budapest, Alkotás u, 42-48.)

 

Tervezett képzési napok:

Február: 9 (péntek), 10 (szombat), 16 (péntek), 17 (szombat), 23 (péntek), 24 (szombat). Kérjük, csak egy alkalomra jelentkezzenek!

A tréningen résztvevők száma limitált. Ha felkeltettük érdeklődését, kérjük jelentkezzen minél hamarabb!

Kedves Pedagógusok! Szeretnénk felhívni figyelmüket, hogy minden hely betelt.